Climbing Up From The Deep

De revalidatie van Gery

De revalidatie.

Na totaal 40 dagen ziekenhuis werd Gery overgeplaatst naar revalidatiecentrum Heliomare, in Wijk aan Zee. Bij aankomst kon ze een paar woordjes zeggen en haar hoofd ietsje bewegen, maar daar is het wel mee gezegd. De eerste periode zou vooral zijn om te beoordelen hoe de revalidatie ingezet kan worden. Heel langzaam kreeg Gery meer bewustzijn terug, wat een heftig proces was. Langzaam tot realisatie komen dat je vastzit in een lichaam wat niet wil bewegen en alleen maar pijn doet is vreselijk... Heliomare was na deze eerste periode van 6 weken niet overtuigd dat ze het tempo van revalideren aan zou kunnen en wellicht beter af zou zijn in een verpleeghuis. Een flinke domper natuurlijk, maar gelukkig vonden ze 6 weken ook nog iets te vroeg om dat definitief te beslissen. Promt binnen die volgende 6 weken kwam het herstel wat verder op gang, wat ze deed beslissen door te gaan totdat ze naar huis zou kunnen. Dagen waren gevuld met fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, psychologie en cognitieve training. En veel rust.
Na 5 en een halve maand in Heliomare volgt ontslag en gaat de revalidatie vanuit thuis verder. 
Bij de praktijk Boot en Broersen in Lisse gaat Gery met fysiotherapie aan de slag, later aangevuld met loopoefeningen en hydrotherapie van De Praktijk, in Noordwijkerhout. Aan huis volgt ze logopedie en ergotherapie. Daarnaast ook sessies neurofeedback, bij Praktijk Voor Lichaam en Brein, in Spaarndam. Neurofeedback helpt haar mentaal sterker te worden en cognitief boekt ze duidelijk vooruitgang.
Voorjaar 2018 vertrekken Gery en Ted naar Spanje, voor een intensief revalidatietraject van 8 weken bij Medifit. Daar krijgt Gery 5 dagen per week, 3 uur per dag therapie. Ze wordt vooral sterker en kan meer aan na dit traject. 
Bij terugkomst wordt de training bij Boot en Broersen aangevuld met personal training.
In de herfst van 2018 volgt een tweede traject van 8 weken bij Medifit in Spanje. Er wordt veel aandacht besteedt aan sta-functie, houding, balans en loopoefening. 
Herfst 2019 volgt een derde traject bij Medifit.

.

 

  • 20180314_161144
  • 20180319_124303
  • 20180405_144009
  • 20180508_113607